сряда, 31 март 2010 г.

Научете децата да карат от малки



Eдно от най-важните неща, които трябва да направят родителите, е да научат децата си да карат колело. Колкото по-рано, толкова по-добре.
Въртенето на педалите е едно от най-важните упражнения за координацията на малчуганите, твърдят специалистите. Колоезденето е навик, който остава за цял живот и никога не се забравя, дори ако не сте карали години. То дава самочувствие и помага за всякакви спортове след това. Освен това помага много и когато се учите да карате кола.
Няма никакви възрастови граници за колелото. Хора с всякаква физическа подготовка - дори възрастни и нетренирани, могат да въртят педалите. Ако е нужно, може да го правите бавно и внимателно - важното е да не се отказвате. Всеки, който има сърдечни проблеми обаче, трябва първо да се консултира с лекаря си, преди да прави упражнения.
Много малко е нужно, за да започнете да карате. Освен самото колело, няма друга специална екипировка. Все пак е добре да си сложите една каска - има все повече случаи, в които тя предпазва главата при сериозно падане.
(24часа)

Няма коментари:

Публикуване на коментар